Artist Statement

Ik hou intens van dieren en ik hou ervan om onze lieve dieren een stem te geven. Zowel door hun taal te vertalen, als via beelden.

Zo probeer ik in mijn kunst die prachtige verbinding met ons zichtbaar maken. En mijn streven is: die verbinding te laten vóelen.

Volgens mij, althans, zo voelt het, ben ik letterlijk daarvoor in de wieg gelegd! 🥰 Dit doe ik namelijk als van kinds af aan, automatisch.

Ik ben zo dankbaar als ze op mijn doek of papier verschijnen terwijl ik schilder of teken. Blijft pure, echt púre magie! ✨ En penselen of potloden zijn voor mij een toverstafje, haha!! 😂

Mijn waarom

👩‍🎨

Because I know how it feels💕
icelandic horse oil painting artist

Dieren raken mij. ❤️

Ik schrijf er verhalen over die je kan lezen in mijn ArtVentures. De komende tijd zal ik die verder aanvullen met, hopelijk, leuke of bijzondere verhaaltjes.

Als klein kind is mijn hart een paar keer flink gebroken door mensen, door hoe ze met “mijn” dieren om gingen, of met mij in combinatie daarmee. Maar mijn hart is nooit gebroken door de dieren zelf. Mijn vertrouwen in dieren is vele malen groter dan voor mensen. Dieren zijn echt mijn wereld. Door hen voel ik mij hier thuis!

Elke kunstenaar heeft een thema. Natuurlijk zijn dat bij mij de dieren, maar in combinatie met licht.

Thema ✨ 4 x Licht 🪶

 • Waar ik in geloof: Iedereen heeft licht in zich. ✨ Mensen laten het niet altijd zien, maar het is ergens. Dieren hebben hun licht veel minder diep onder de oppervlakte, mochten ze ooit hebben geleerd om het te doven.
 • Licht gebruik ik zelf om de wereld een fijnere en lichtere plek te maken. Dat kan al heel klein, door bijvoorbeeld op straat te glimlachen naar een vreemde voorbijganger. Of een uitgeputte hommel 🐝 die op de stoep zit, weer op een bloem te zetten zodat hij/zij niet wordt doodgetrapt. -> ik probeer de wereld een stukje mooier/lichter achter te laten, dan ik het vond.
 • Licht is ook gewichtloosheid. Ik maak vaak zware emotionele dingen zo licht als een 🪶, met een flinke dosis humor en creatief omgaan met woorden. Mensen die mij persoonlijk kennen hebben dat vast weleens ervaren. 😉
 • Het licht is ook een thema in mijn werk. Ik speel ermee zodat dat het licht in de ogen zichtbaar wordt.

Thema 💕 4 x Dieren 🐾🐽

 • Dieren zijn gewoon, en dat is genoeg. En daarmee een grote inspiratie, daar mag ik nog veel van leren! 🙏😉
 • Dieren beoordelen ons niet op uiterlijk, maar op hoe men hen behandelt. Daar probeer ik ook naar te leven.
 • Dieren kunnen onvoorwaardelijk liefhebben. Zij hebben mij geleerd om daar ook dapperder in te worden. Elke dag een beetje meer.
 • Die, vaak wederzijdse of zelfs onvoorwaardelijke liefde. ❤️ Waarmee ik ook probeer te werken, hoop ik zichtbaar te maken in mijn werk.

Bronnen van inspiratie

Het leven en de natuur geven ons zoveel prachtige en leuke dingen, er is altijd inspiratie in overvloed! Dieren met hun non-verbale, maar toch altijd heldere communicatie, insecten 🦋🐛🐜 met hun x-men krachten.

Hoe meer ik teken, hoe meer ik leer te zien en hoe meer inspiratie ik ervaar.

Waarom olieverf?

Hoewel dit zeker niet de makkelijkste keuze is, werk ik heel graag met olieverf. 🎨 Misschien wel juist omdát het niet makkelijk is? 🤪

Ik vind olieverf persoonlijk by far het mooiste en boeiendste medium om levendigheid over te brengen!

Andere media

Tekenen met houtskool of ‘simpel’ grafietpotlood vind ik ook erg sprekend. Soms is het weglaten van kleur juist heel direct.

Kleur

Mijn nieuwste liefde is werken met kleurpotloden. Dat is bijzonder minder gemakkelijk dan bijvoorbeeld pastel, maar oh zo geweldig leuk en mooi als het lukt?!

Ook aquarel vind ik mooi, is ook moeilijk, het is minder vergevingsgezind dan bijvoorbeeld olieverf, waardoor moet ik meer loslaten en mij meer kan laten verrassen door de effecten. 🎁💦🖌️Altijd weer leuk, die cadeautjes met water.

Ik werk met al deze media heel graag. Elk medium heeft zijn eigen uitdagingen en bijzonderheden, wat ik erg leuk vind om van te leren en mee bezig te zijn.

Kwaliteit & duurzaamheid

Wat ik belangrijk vind, is dat mijn werk: duurzaam is voor de aarde & voor jou.

Voor verzenden kies ik de beste verpakking mogelijk en zo min mogelijk afval. Dit alles zoveel mogelijk recyclebaar/gerecycled.

En belangrijk in mijn werk, hoge, professionele kwaliteit qua:

 • beeld
 • compositie
 • materialen/dragers
 • pigmenten die lichtecht zijn
 • afwerking
 • met respect voor het dier & de opdrachtgever
 • slotvernislaag voor olieverf is met UV beschermer en mag 70 jaar blijven zitten en is te verwijderen