Artist Statement

Volgens mij, ben ik letterlijk geboren om de connectie tussen mens & dier te laten voelen.

Mijn waarom

Ik teken om mijn enorme liefde voor dieren letterlijk zichtbaar te maken.

Nu blijkt, dat ik mensen hiermee help.

Het geeft ze troost, of zo voelt hun dier meer nabij, met een sprekend & liefdevol portret.

Daarom werd ik professioneel kunstenares. 👩‍🎨

Because I know how it feels💕
icelandic horse oil painting artist

Dieren raken mij. ❤️

Ik schrijf er verhalen over die je kan lezen in mijn ArtVentures. De komende tijd zal ik die verder aanvullen met, hopelijk, leuke of bijzondere verhaaltjes.

Als klein kind is mijn hart een paar keer flink gebroken door mensen, door hoe ze met “mijn” dieren om gingen, of met mij in combinatie daarmee. Maar nooit door dieren zelf. Mijn vertrouwen in dieren is vele malen groter dan voor mensen. Dieren zijn echt mijn wereld. Door hen voel ik mij hier thuis.

Een tekening van een dier laten maken met zoveel liefde en plezier? Dat is alsof ze meer aanwezig zijn. Je vóelt ze echt.

En hoe vaak ik berichtjes heb gekregen van mensen die de kunst nóg meer zijn waarderen als hun maatje er fysiek niet meer is.. Die waardering is voor mij de motor achter mijn tomeloze inzet om het te blijven doen.

Omdat ik zo goed weet hoe een werk wat iemand voor mij heeft gemaakt, voelt!!

Elke kunstenaar heeft een thema. Natuurlijk zijn dat bij mij de dieren, maar in combinatie met licht.

Thema ✨ 4 x Licht 🪶

 • Waar ik in geloof: Iedereen heeft licht in zich. ✨ Mensen laten het niet altijd zien, maar het is ergens. Dieren hebben hun licht veel minder diep onder de oppervlakte, als ze ooit hebben geleerd om het te doven.
 • Licht gebruik ik zelf om de wereld een fijnere en lichtere plek te maken. Dat kan al heel klein, door bijvoorbeeld op straat te glimlachen naar een vreemde voorbijganger. Of een uitgeputte hommel 🐝 die op de stoep zit, weer op een bloem te zetten zodat hij/zij niet wordt doodgetrapt.
 • Licht is ook gewichtloosheid. Ik maak vaak zware emotionele dingen zo licht als een 🪶, met een flinke dosis humor en creatief omgaan met woorden. Mensen die mij persoonlijk kennen hebben dat vast weleens ervaren. 😉
 • Het licht is ook een thema in mijn werk. Ik speel ermee zodat dat het licht in de ogen zichtbaar wordt.

Thema 💕 4 x Dieren 🐾🐽

 • Dieren zijn gewoon, en dat is genoeg. En daarmee een grote inspiratie, daar mag ik nog veel van leren!
 • Dieren beoordelen ons niet op uiterlijk, maar op hoe men hen behandelt. Daar probeer ik ook naar te leven.
 • Dieren kunnen onvoorwaardelijk liefhebben. Zij hebben mij geleerd om daar ook dapperder in te worden. Elke dag een beetje meer.
 • Die, vaak wederzijdse, liefde. Waarmee ik ook probeer te werken, hoop ik zichtbaar te maken in mijn werk.

Bronnen van inspiratie

Het leven en de natuur geven ons zoveel prachtige en leuke dingen, er is altijd inspiratie in overvloed! Dieren met hun non-verbale, maar toch altijd heldere communicatie, insecten 🦋🐛🐜 met hun x-men krachten.

Hoe meer ik teken, hoe meer ik leer te zien en hoe meer inspiratie ik ervaar.

Ik ben zo dankbaar als ze op mijn doek of papier verschijnen terwijl ik schilder of teken. Blijft pure, echt púre magie! ✨ En penselen zijn een toverstafje, haha!! 😂

Waarom olieverf?

Hoewel dit zeker niet de makkelijkste keuze is, werk ik heel graag met olieverf. 🎨 Misschien wel juist omdát het niet makkelijk is? 🤪

Ik vind olieverf persoonlijk by far het mooiste en boeiendste medium om levendigheid over te brengen!

Andere media

Tekenen met houtskool of ‘simpel’ grafietpotlood vind ik ook erg sprekend. Soms is het weglaten van kleur juist heel direct.

Kleur

Ook aquarel vind ik mooi, is ook moeilijk, het is minder vergevingsgezind dan bijvoorbeeld olieverf, waardoor moet ik meer loslaten en mij meer kan laten verrassen door de effecten. Altijd weer leuk, die cadeautjes met water.

Ik werk met al deze media heel graag. Elk medium heeft zijn eigen uitdagingen en bijzonderheden, wat ik erg leuk vind om van te leren en mee bezig te zijn.

Kwaliteit & duurzaamheid

Wat ik belangrijk vind, is dat mijn werk: duurzaam is voor de aarde & voor jou.

Voor verzenden kies ik de beste verpakking mogelijk en zo min mogelijk afval. Dit alles zoveel mogelijk recyclebaar/gerecycled.

En belangrijk in mijn werk, hoge, professionele kwaliteit qua:

 • beeld
 • compositie
 • materialen/dragers
 • pigmenten die lichtecht zijn
 • afwerking
 • met respect voor het dier & de opdrachtgever
 • slotvernislaag voor olieverf is met UV beschermer en mag 70 jaar blijven zitten en is te verwijderen