Copyright

Algemene regels

De exacte regels zijn terug te vinden op het internet, maar in het kort houdt het in: op originele tekst rust van rechtswege auteursrecht.

Op originele foto’s en kunst rust copyright. Dit betekent dat niets mag worden gekopieerd, als referentie dienen of worden nagemaakt zonder de toestemming van de eigenaar en/of creator van de uiting.

Referentie foto’s

Daarom is toestemming van de eigenaar van een foto, dier/mens en fotograaf essentieel, voordat ik kan beginnen aan werken aan de hand van een referentiefoto. Vind je het eng om te vragen, ik doe dat dan voor je.

Het noemen van de naam van de fotograaf/eigenaar is niet verplicht als je toestemming hebt gekregen, maar het vernoemen is wel netjes en respectvol voor hun werk. Ik vraag er zelf wel om, als iemand werk van mij wil plaatsen, zo helpen we elkaar. Een kleine moeite, toch? 😊

Bescherming

Auteursrecht en copyright bestaan van rechtswege, dus als creërend artiest heb je die bescherming automatisch. Hiervoor is het gebruik van een watermerk of handtekening niet verplicht. Dat maakt echter het opsporen wel makkelijker.

Men (of ik in opdracht) mag niet zomaar een mooi plaatje van internet of Pinterest gebruiken om werk op te baseren. Dit werkt overigens twee kanten op, een ander mag mijn werk ook niet gebruiken of kopiëren zonder mijn toestemming.

Copyright Jill’s Art

Alle informatie en beeldmateriaal op de website van Jill’s Art wordt beschermd door copyright. Geen van deze gegevens, tekst of beelden mogen zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt, gedeeld, gereproduceerd of gekopieerd. Alle rechten, inclusief copyright, blijven bij Jill’s Art. Alle gebruik van tekst en beeld wat is aangekocht, is anders dan voor persoonlijk gebruik, niet toegestaan.

Copyright verjaring

Als de foto meer dan 100 jaar oud is, vervalt copyright.

Watermerk

Alle foto’s en werken die op mijn website zijn geplaatst bevatten een ontsierend watermerk. Als je iets koopt van mij, zit dat er vanzelfsprekend niet op. 😉