Tarieven

Tarieven voor persoonlijke opdrachten staan onderaan, voor unieke FineArt, altijd op maat gemaakt, speciaal met liefde en aandacht voor jou & jouw dier. ❤️🫵 Het is: de essentie van jóuw dier! ✨😻

Let op: inclusief professionele lijst en minimaal ART glas voor tekeningen en een 3 laags UV bestendige vernis voor schilderijen! 🍀🎁

Bovendien: Letterlijk, het enige werk in de wereld! ✨

 1. Contact mij om op de wachtlijst te komen
 2. Stuur mij foto’s om te kijken wat er mogelijk is
 3. Ik stuur het digitale concept voor akkoord
 4. Ik reserveer mijn agenda voor jouw werk ná ontvangst van de aanbetaling
 5. Een wachten…. -> Tijd om te tekenen/schilderen, updates te ontvangen en het uiteindelijke werk!

Basis tarieven 2024 (2025 volgt)

all in Richtprijzen bij 1 dier met eenvoudige of witte achtergrond op paneel/ingelijst meteen op te hangen en thuisbezorgd (of verzonden)
FormaatOlieverfPotloodAquarelKleur
potlood
extra
dier
S18x24cm€ 575€ 450€ 525€ 575
30x30cm€ 825
M30x40cm€ 1025€ 725€ 870€ 1025+ 25%
40x40cm€ 1125+ 30%
40x50cm€ 1270€ 925€ 1081€ 1275+ 35%
L40x60cm€ 1570+ 40%
XL60x80cm€ 2000€ 1750€ 1875€ 2000+ 50%
Tekeningen, aquarel, worden ingelijst. Olieverf is op paneel met baklijst. Canvas prijzen met baklijst op aanvraag. Kan ook zonder baklijst, ik schilder de zijkanten altijd mee.

Formaten alleen mogelijk bij het ‘€’ teken. Bij maat S is een extra dier niet mogelijk. Extra dier, of meer details in de achtergrond.

Heb je vragen? Voel je vrij om ze te stellen! Is altijd vrijblijvend! 🤗 En tussentijds stoppen, om welke reden dan ook, kan altijd.

Wat krijg je ervoor terug?

What’s in it for you?
 • Jij krijgt, althans, daar sta ik voor, een waardevolle, liefdevolle & mooie herinnering waar je de rest van je leven van kan genieten en echt blij mee bent! 👩🏻‍🎨
 • Zeer zorgvuldige en duurzame (recyclebaar) verzending (of levering met zuinig autootje).
 • Jouw werk is uniek in de wereld, er is absoluut geen tweede van!

Om rekening mee te houden

 • 2024 en het 1e kwartaal van 2025 is al volgeboekt. Je kan je hier aanmelden voor mijn wachtlijst.
 • Bij bijzondere gelegenheden zorg ik dat de afgesproken deadline gehaald word, doordat ik ruim tijd reken.
 • Ik vraag altijd een aanbetaling voor het reserveren van mijn tijd. (50% van de aankoopkosten of minimaal € 250)
 • Garantie: Mijn ervaring en kennis, zorgen voor de gelijkenis van jouw dier. Mist dat op het werk? Hoef je het niet van mij af te nemen.
 • Prijzen zijn in principe op basis van één dier met een rustige achtergrond.

Opbouw van opdracht:

Wat zit er allemaal bij voor jou?
 • Toestemming dier – niet elk dier wil vastgelegd worden. Daarom vraag ik telepathisch of ze dat willen.
 • Het maken van studies – voor een uniek kunstwerk tot stand kan komen, zullen we een aantal proefjes doornemen, zoals een digitale bewerking of een mini studie, zodat je een globaal idee hebt voor het eindresultaat. Deze bevat niet de details van het eindwerk, maar je kan al wel het idee van het gevoel eruit halen die je zoekt. Als je deze schetsen wil kopen, kan dat natuurlijk.
 • Goedkeuren concept – de proefjes maak ik, zodat we een concept ontwikkelen voor een eindresultaat wat we beiden mooi vinden. (daarom is bij een cadeau het betrekken van de ontvanger wel écht een goed idee)
 • Aan de slag – dan ga ik met de goedgekeurde studie in het eggie aan de slag. Per medium is het aantal uren verschillend, daarom zit er prijsverschil in.
 • Updates – tussentijds contact – ik hou je gaandeweg op de hoogte met ‘work in progress’ updates. Is het een cadeau, dan doen we dat via het afgesproken medium om te voorkomen dat de verrassing wordt ontdekt natuurlijk. 😇
 • Materialen – ik maak gebruik van de meest professionele & duurzame materialen, verf, pigmenten, ondergronden, afwerking vindbaar. Dus ook een vernis/fixatief. Onder normale (normaal is: NIET IN DE ZON) omstandigheden kun je 75 jaar vooruit met de kunst, zonder kleur te verliezen. Hiervoor heb ik meerdere studies gevolgd, en blijft bijgeschaafd worden.
 • Ophangsysteem – bij elk kunstwerk ontvang je een degelijk ophangsysteem. Dus: je ontvangt het werk en kan het gelijk ophangen!
 • Verzenden NL – is binnen Nederland gratis. Ik verstuur of breng het persoonlijk. Bij het vernissen van een olieverfschilderij haal en breng ik het in Nederland zelf. (op de eilanden, Limburg en Zeeland met stukje benzine vergoeding)
 • Verzenden buitenland – tegen de dan geldende prijzen met een goede koerier. Evt. invoerrechten zijn voor jou, het loont de moeite dit na te vragen voordat je iets laat versturen.
 • Digitale scan / professionele fotografie van het werk – ik laat een professionele scan/foto maken ter grootte van het originele werk, die hou ik zelf ter back-up. Dit bestand van jouw werk kun je eventueel tegen meerprijs kopen.
 • Certificaat – je krijgt er een authenticiteitscertificaat bij.
 • Toestemming van professionele fotograaf van referentiefoto – probeer ik voor jou te regelen bij een referentiefoto van een professionele fotograaf. Ik leg contact en hou je op de hoogte. Krijgen we die niet (is nog niet voorgekomen) dan gaat het feest op basis van díe foto niet door. Maar wat is er dan nog meer mogelijk? 😉
 • Ervaring en kennis – inmiddels werk, oefen en studeer ik kunst al jaren. Al leer ik nog elke dag natuurlijk.
 • BTW/belasting/verzekeringen/bedrijfskosten – ook deze kosten kan ik helaas niet omheen, en zitten erbij in

Voor tekeningen

Opbouwen van de opdracht vervolg
 • Potloodtekeningen worden in principe ingelijst geleverd.
 • Ik werk vanaf heden voor opdrachten ook op harde ondergrond met ingebouwd houten frame. Ik zorg voor een goede vernis, je kunt het ophangen zonder glas.

Voor olieverfschilderijen

Opbouwen van de opdracht vervolg
 • Kan ook zonder lijst. Ik beschilder de zijkanten ook altijd namelijk. Kan heel erg mooi zijn, erg basic en “clean”.
 • Baklijst – bij olieverfschilderijen krijg je een mooie kwaliteit brede houten baklijst. Deze kan in de naturel kleur natuurlijk, maar ook in elke denkbare kleur. Dan grondeer ik met gesso, 2 lagen Amsterdam Expert acrylverf geverfd (omdat dat sneller droogt) en UV vernis. Deze maak ik in de kleur die je wil. Andere wensen zijn ook mogelijk, tegen eventuele meerprijs, allemaal in overleg.
 • Slotvernis – voor het behoud van de olieverfschilderijen, breng ik na 12 maanden een tegen UV beschermend, verwijderbare slotvernis aan. Deze mag 70 jaar blijven zitten. Voor het vernissen haal ik en breng ik (of verzend ik) het werk.

Olieverf addendum

Ik werk graag op Mus panelen en bijbehorende baklijsten. Die zijn erg mooi, duurzaam en strak. Maar, ik kan ook op canvas werken. Dan werk ik wel uitsluitend op 100% linnen omdat katoen sneller vergaat. Hiervoor regel ik ook een baklijst (kan zo luxe als je wil. evt tegen meerprijs) en een degelijk ophangsysteem.

Olieverf is erg mooi, vooral NA het eerste jaar. Het eerste jaar zal het goed moeten opdrogen. Dat droogproces geeft soms een wat minder egaal uiterlijk. (olieverf wordt gemaakt van natuurlijke pigmenten, niet elk pigment heeft dezelfde droogtijd en glans)

Je krijgt het werk thuis, maar na 12 maanden haal ik het op om schoon te maken, te ontvetten en minimaal 2x te voorzien van een UV beschermende vernis. Daarna krijg je het kunstwerk weer terug. Meestal ben je het rond de 2 weken kwijt.

Met meerprijs

Wat is er nog meer mogelijk? 😁

Andere wensen hoor ik graag, zoals:

 • Meerdere dieren combineren bijvoorbeeld
 • Veel details van halsbanden/hoofstellen etc. -> kan ik ook juist weglaten, wat voor mij de voorkeur heeft. Het gaat in mijn beleving om het dier, niet om de spullen. Dus zitten die in de foto? No problemo, ik zal het beeld aanpassen zodat het toch nog 100% klopt.
 • Gedetailleerde achtergronden, kan, als dat bijdraagt aan het geheel.
 • Mijn fotografie erbij (€25 plus reiskosten)
 • Superdeluxe (sponning) lijsten kunnen ook, dat gaat altijd in overleg want die prijzen variëren heel erg. Dan gaat de prijs van de wissellijst daar natuurlijk weer vanaf. 😉
 • Museumglas – Het inlijsten met een superdeluxe 7 laags Museumglas kan ook, maar dat kost mij € 395 per m² dus dat kan ik tegen meerprijs leveren.

Kortom, het is een heel maatwerk proces en dat is tijdsintensief. Dit kun je zien als een reis die we samen maken, het kunstwerk mag als het goed is de rest van jouw leven bij je zijn, het is erg belangrijk dat je er gelukkig mee bent! 🥰