Brutus

Op het WK IJslandse Paarden in Oirschot 2023 was ik aan het rondstruinen, toen ik werd gebeld. Waar mijn stand is, want ze had een potentiële geïnteresseerde voor een dieren portret. Nu had ik wegens drukte met de portretten de stand afgezegd en gekozen voor een advertentie.

Maar, een kopje koffie samen, dat is natuurlijk zo gedaan!

Afspraak snel gemaakt, het blijkt Wim te zijn, een liefhebber, eigenaar én kenner van het IJslandse paarden ras. Alleen, hij wil graag een portret van zijn mascotte: Brutus de Schotse Hooglander stier, waar hij en zijn vrouw dol op zijn. Het is een cadeau voor haar verjaardag, voor hun nieuwe huis.

Brutus was een “waterbuffel”, een Schotse Hooglander, in 2023 van een mooie 27 jarige leeftijd. Deze buffel was als klein kalfje door zijn dochter gered van een hongerige leeuw in een dierentuin.

Brutus is met alle liefde opgevangen door de familie en heeft het maar liefst tot een respectabele 28 jaar gered op hun terrein. Hij had ook een grote 5m diepe vijver ter beschikking. Volgens mij een waar paradijs voor zo’n bijzonder dier. Uiteindelijk zijn er in totaal 20 Schotse Hooglanders geweest.

De foto waar ik vanaf heb gewerkt, was van een mobiele telefoon, maar ik hoop dat ik er toch iets moois van heb gemaakt. Bij het brengen zei het echtpaar: het ís hem gewoon écht…!! ✨💕 Dat is werkelijk het mooiste wat ik kan horen op zo’n moment!

Ik heb er een A0 poster van laten maken, de tekening heb ik gemaakt op A2.

Deze tekening heb ik door een lithograaf laten fotograferen/digitaliseren en door een printer laten afdrukken op A0. Zij hebben de poster op 4mm kunststof plaat gewreven, ik heb er stevige ophanghaken aan bevestigd.

Met dit als resultaat! Heel cool, zo groot!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *