Opdrachten

Wil je graag unieke kunst door mij op maat laten maken? Wat leuk! Dat is en blijft een enorme eer om te doen. 💕🤗

2024 is helemaal volgeboekt plus het 1e kwartaal van 2025. Aanmelden voor na maart 2025 kan met de link hieronder. Dan krijg je van mij een mail wanneer de planning weer open gaat voor 2025.

Wachtlijst informatie en aanmelden

Werken aan vrij werk

Tarieven en extra info – <-een link naar de tarieven voor een op maat gemaakt portret. 😉

Enneh, geen zorgen, ik zorg dat het bijzondere vertrouwen, het maken van iets speciaals voor jou en de band met jouw dier, in goede handen is! 🙏✨

We blijven gedurende het hele proces contact houden, zodat we bij elkaar een ‘vinger aan de pols’ houden. Zo is van beide kanten bijsturen heel eenvoudig.

Cadeau geven

Geef een super uniek cadeau!

Je kan iemand een kant en klaar portret cadeau geven of een cadeaubon waarmee de ontvang(st)er samen met mij iets (hopelijk) moois gaan laten ontstaan.

Mogelijkheden opdrachten

Welke typen kunst zijn mogelijk?

Hoewel ik veel met pastel heb gemaakt, kan ik vanaf heden géén pastel tekeningen meer aanbieden. Mijn longen hebben overduidelijk ‘nee’ gezegd. En gezondheid gaat mij boven alles. 😉 Gelukkig is er nog veel meer mogelijk! ✨

Je kan een medium kiezen welke je mooi vind. Dat kan lastig zijn door de vele mogelijkheden. Maar als we de opdracht bespreken, help ik natuurlijk. Sommige referenties lenen zichzelf beter voor het één, of het andere medium namelijk.

Bij unieke kleuren in de vacht, zal ik zéker voor kleur kiezen!

 • Olieverf
 • Aquarel
 • Mixed media

 • Tekening
  • Kleurpotlood
  • houtskool
  • (Grafiet) potlood

Wat doe ik niet?

Sommige dingen kunnen andere kunstenaars beter

Abstracte kunst – Wordt mij regelmatig gevraagd, maar ik ben er gewoon niet goed in. En dat komt denk ik, omdat mijn karakter ook niet zo is. 😉 Wat bij mij past, en wat ik echt kan, is de ziel van een dier vertalen in een gedetailleerd & realistisch portret. Zoek je echt iets abstracts? Voor de achtergrond is het voor mij geen probleem, maar het dier wil ik graag ‘echt’ maken. En het is geen probleem als je graag jouw dier liever abstract ziet: Zoek dan vooral verder! 🙃

Exacte kopie van een foto – Ik verander in 99 van de 100 gevallen de referentie foto. Omdat het super zelden voorkomt dat de foto qua alle details, achtergrond, formaat, resolutie etc etc écht perfect is.

Of, er zit in meerdere foto’s, verschillende bruikbare stukken informatie, die ik kan combineren. Soms een blik uit de ene foto en de rest uit een andere, of bijvoorbeeld een hoofdstel wat ik liever weglaat. Of de achtergrond minder druk. Een drukke gedetailleerde achtergrond of een riem, harnachement voegen zelden iets toe. Het gaat op het dier en zijn/haar uitdrukking in het bijzonder.

Maar als die foto al perfect is, hè? Waarom hang je dan geen vergroting op? 😉 Het is toch zonde van al mijn tijd en energie om het 100% te kopiëren? Okay, het is en blijft dan iets kunstzinnigs naar mijn hand, maar in principe bestaat het al.

Dat vind ik het geweldige van kunstenares zijn: ik kan maken wat ik wil!!

Illustraties of Logo’s voor bedrijven – Het wordt mij regelmatig gevraagd, maar ik ben geen illustrator. Daar zijn andere mensen echt beter in, dat is ook echt een vak.

Ik ben echt van de deep-dive Fine Art van dieren. Daar voel ik mij helemaal thuis en daar word ik heel erg gelukkig van. Dat zie je dan ook, althans, dat hoop ik: terug in het werk! 💕✨😉

Referentiefoto

Waar moet je op letten voor een goede referentie?

Ik verander de referentiefoto’s meestal omdat het nodig is voor een juiste interpretatie van dé blik, of hét karakter. Of omdat het compositie technisch nodig is, of omdat de foto zelf niet goed genoeg is om te vergroten bijvoorbeeld. Of het licht is te vlak o.i.d.

Wil je iets anders van een bestaande foto? Dan kan ik je misschien helpen.

Hoe beter (lees: scherp) de foto’s van het dier zelf, hoe beter het werk kan worden. Toch is soms net de minst goede foto die jou het meeste raakt. Dan wil ik die heel graag zien, plus anderen zodat ik toch jouw dier zo goed mogelijk kan ‘pakken’. Vachtkleur in bruin tinten, is ook belangrijk om verschillende lichthoeken van te hebben.

Ik heb intussen zoveel ervaring met blikken van dieren, dat als ik het dier persoonlijk ken, ik ‘dé blik’ zelf kan aanpassen, als deze niet in de foto zit. Dit deed ik bijvoorbeeld voor Beertje en Catootje. Zij lopen rond als ik aan het bekappen ben, dus ik ken ze in het echt. Dat helpt altijd wel natuurlijk. Maar ook een filmpje, is al bijzonder fijn om het dier echt te kunnen ‘vangen’.

 • Een foto van een (professionele) fotograaf is qua kwaliteit en scherpte het meest ideaal natuurlijk. Zij hebben verstand van hoogte/hoeken, licht, etc. Die fotograaf moet wel toestemming geven voor gebruik. (zie copyright) Zonder toestemming kan ik het niet gebruiken.
 • Digitale foto’s kun je altijd vrijblijvend mailen, of nog liever: gratis sturen met WeTransfer. Graag zo origineel mogelijk, dus bij de bron vandaan. (onbewerkt en hoge resolutie) – weet je niet wat ik bedoel, ik ben maar een mailtje of appje bij je vandaan. 😁👌
 • Fysieke foto’s, kun je opsturen naar mijn atelier. Dan gebruik ik deze, en krijg je ze retour, samen met jouw opdracht. (dit heb ik liever dan een papieren foto die is gescand of gefotografeerd, ik heb een loeigoede scanner!!)
 • Zorg voor een zo hoog mogelijke resolutie, hoe hoger, hoe beter! (aantal mb’s of kb’s) onder de 1 mb (tot 1000kb) is nagenoeg onmogelijk om mee te werken.
 • Ook andere foto’s en filmpjes, heel graag! Hoe meer beelden je mij stuurt, hoe accurater jouw portret uiteindelijk wordt want dan kan ik echt een 3D beeld maken in mijn hoofd;
 • Wil je graag een portret van een inmiddels overleden of dier op hoge leeftijd maar dan in de jongere glorie jaren? Dan zou ik graag een flink aantal foto’s willen. Je weet maar nooit welke informatie ik goed kan gebruiken, soms kan een lip of teen uit een foto dienen als een referentie voor het uiteindelijke werk.
 • Privacy: nadat het werk gereed is, stuur ik de fysieke foto’s terug en verwijder de bestanden van mijn computer.

Heb je nog geen (goede) foto’s? Dan help ik je graag verder met advies, of ik kom zelf fotograferen. Ik vraag € 25 voor het fotograferen plus € 0,50 per km reiskosten. Dan zoeken we samen de beste foto’s uit die we als referentie(s) kunnen gebruiken.


Informatie, wachtlijst

Hoe lang duurt het allemaal?

Klik hier om je aan te melden voor de wachtlijst.

 • Schilderij – olieverf
  • Tot 30x40cm 2 maanden na starten gereed, groter meer tijd
 • Tekeningen zwart/wit
  • Tot 30x40cm 2 weken na starten gereed, groter meer tijd
 • Aquarellen
  • Tot 40x50cm 1 maand na starten gereed, groter meer tijd
 • Grotere formaten of veel detailwerk
  • Groter, meerdere dieren, of werken die heel veel “informatie” (lees: details) hebben, kosten meer tijd
  • Voorbeelden bewerkelijke details: handen, kleding, sieraden, ingewikkelde vacht, onderdelen zoals hoofdstellen, riempjes, etc.

Olieverfschilderijen kosten veel tijd, omdat het nodig kan zijn dat de tussenlagen drogen. Soms zijn wel 4 lagen nodig om de diepte of bepaald kleureffect te bereiken. Mooie kwaliteit kost nou eenmaal tijd! 👌 Gelukkig kun je er lang van genieten. 😃

Kleine lettertjes

De saaie voorwaarden

Het hoort erbij, de zogenaamde ‘voorwaarden’. Heb ik je nog steeds niet weggejaagd? 😂

Wat leuk! Wie weet, gaan we samen op pad om iets moois te creëren. 🤗

Hier kun je mijn ‘kleine lettertjes’ vast lezen over blijheidsmetergaranties en juridische/wettelijke copyright dingetjes enzo. Saai, weet ik, maar dan zijn er geen onduidelijkheden. 😉👍

Ik kijk uit naar een gezellige en leuke samenwerking, want dat is tenslotte het idee van een creatie van jouw hartenwens!! 💕🤗

Contact opnemen