Mijn nieuwe mobiel: Fairphone 4

Omdat het mij verbaast dat bijna niemand die ik ken, wist/weet van het bestaan van Fairphone, post ik dit. Nota bene een Nederlands bedrijf! 🥰👍 Ik post het gewoon voor awareness, niets meer en niets minder.


Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat ie doet, ik heb er jaren over gedaan om over te stappen, en,  voor de duidelijkheid even, ik heb géén aandelen in het bedrijf. 🙃

Omdat het mij opviel dat een telefoon gemiddeld maar een jaar of 2 echt goed werkt.

Als er miljarden mensen zijn met een mobiele telefoon, waar blijven die dan allemaal?

Los van dat een batterij natuurlijk gewoon vervangbaar moet zijn. Duh. Anders komen die ook op die vuilnisbelt.

In iedere mobiele telefoon zit een stukje goud. Letterlijk, want je kan een verschil maken die er écht toe doet! Dat goud wordt onder erbarmelijke omstandigheden gewonnen uit mijnen, dat zat mij niet lekker.

Hoe de meeste telefoons worden gefabriceerd ook niet. Dat was voor mij de reden om in 2012 van mijn (eerlijk gezegd geliefde) Apple iPhone af te stappen en een Sony te kopen. Naar Android… Ik had verwacht dat de overstap ingewikkeld zou zijn, maar nu wil ik echt niet anders meer. Met Android kun je veel meer en voor minder geld ook nog. Het kost allemaal wat research, in de jaren verandert ook eea natuurlijk.

Nu is de Fairphone niet een telefoon met de sterkste batterij. Niet het beste bestuur systeem. Zeker niet de beste camera. Maarrrrrrrr… Dat weegt voor mij niet langer op tegen minstens 5 jaar met een telefoon kunnen doen, tegen hoe snel een andere telefoon stuk gaat.

Het is een modulaire telefoon, dwz, je kan hem zelf eenvoudig repareren, onderdelen zijn met een webshop snel in huis.

Mijn harde eis voor een mobiel, hij moet het wel goed doen, want ik heb 3 bedrijven en ik moet erop kunnen bouwen. Inmiddels blijkt dat ik dat gerust kan. 🤗✨

De Fairphone garandeert dat de telefoon minimaal 5 jaar werkt.

Ik heb ervoor gespaard, want hij is niet goedkoop. Maar nu de 4e generatie er is, heb ik eindelijk de overstap gemaakt naar de modulaire telefoon, en ja, Nederlands ontwerp!! 🔥🍀✨

Gewoon, zodat je weet dat er een alternatief bestaat tegenover de weggooi cultuur. Ik ben er dolblij mee, het voelt heel fijn om op deze manier mijn steentje bij te dragen.

Dat hij soms hapert, dus moet herstarten en beduidend minder mooie foto’s maakt, dat neem ik graag voor lief.

Ga je je er over inlezen, ze hebben veel informatie op hun site. Wat er niet staat: Koop er wel een goede oplader bij, 30W. Anders begeeft de batterij het sneller.

Je krijgt er geen oplader bij namelijk. De doos heeft alleen een telefoon.

#fairphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *