Epiloog NK IJslandse paarden

NK ijslandse paarden op stoeterij de Breidablik
Tussen mijn werk

Jaja! Een droom die uitkomt!!

Kleine introductie, meer dan 20 jaar geleden was ik in Oirschot op stoeterij Breidablik, de eerste keer dat ik getuige was van een wedstrijd van IJslanders. Het maakte diepe indruk. Wat konden die mensen goed rijden en wat een schitterende paarden!

Daar zag ik Kongur voor het eerst. 🥰 Toen nog hele andere namen van zowel paarden als ruiters en amazones. Eyferðingur, om er eentje te noemen.

Daarna volgden vele wedstrijden waar ik ging kijken waaronder NK’s, WK’s, zelfs ervoor gaan kamperen in Zwitserland, en natuurlijk ook onderlinge wedstrijden bezocht ik frequent.

Ik zag dat er een 3 daagse NK was bij de Breidablik. Echter, een paar dagen voor de start pas.. Ik mijn stoutste schoenen aangetrokken en klom in de mail. Ik had gevraagd of er überhaupt nog een plekje was om een demonstratie te geven. Ze waren blijkbaar druk, want ik kreeg een paar dagen later pas een mail terug, en ze zeiden ja!!

De laatste dag

En ik mocht een plek inrichten in de grote restauratie, op en naast het podium!! 😃

Best heftig, voor mij. 3 dagen staan, in mijn uppie, meer dan 1 uur en 20 minuten van huis. Dus elke dag alles in en uitpakken en met mijn autootje heen en weer scheuren.

Maaarrrr, de moeite waard!! 🎨🌟🎁🎉

Het waren bloedhete dagen, dus voor zowel het publiek als de ruiters en paarden best afzien, leek mij. Maar het ging prima, de paarden werd voor en na de prestatie gekoeld!!!! 😃👍 Daar was ik echt mee in mijn nopjes. Vanwege mijn carrière bij Inuteq International ben ik natuurlijk heel bewust van de gevaren van hittestress en hitte beroertes, iets waar ik door die beroepsdeformatie altijd scherp op ben.

Dat was dus gelukkig dik voor elkaar.

Net als letten op de hoeven. Ik heb nogal wat deformaties!! 🤣

Ik had de eerste schilderijen nog niet uitgepakt, of ik werd al aangesproken. Dat was heel bijzonder.

Ik heb veel leuke mensen leren kennen!

Eén van de toppers!! 🥰

Inmiddels heb ik mij aangemeld voor het WK volgend jaar met een echte stand van 3×3 meter.

Eén van de regels is dat ik de stand niet onbeheerd mag achterlaten natuurlijk, wil iemand mij komen assisteren?? 🤗✨

Ik teken en schilder natuurlijk regelmatig IJslanders, gelukkig komen ze ‘vanzelf’ op mijn pad, hoeveel geluk kan ik hebben?!! 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *