Linda mei 2023 nr 226

Linda tijdschrift mei 2023 nummer 226 artikel met foto over niet opvolgen in een familiebedrijf

Inmiddels al een paar maanden geleden was er een oproep voor mensen die hadden besloten om níet het familiebedrijf over te nemen, om daar over te praten en daarmee geportretteerd te worden in de Linda.

Het familiebedrijf

Mijn vader had een zeer goed lopend Assurantie- & Hypotheekadviesbureau (Henk Rietman Raalte). Hier heb ik van 1994-1999 gewerkt als accountmanager buitendienst. Met mijn mobiel, laptop, printertje met auto van de zaak, bezocht ik bestaande en nieuwe klanten als hypotheekadviseur en natuurlijk voor de schadeverzekeringen. Als er een schade was, kwam ik langs om te helpen de formulieren in te vullen.

Ik heb menig hypotheek afgesloten in die tijd.

Mijn visitekaartje destijds

Maar… Ik vond het een verschrikking om de vakbladen door te ploegen, de regelgeving verandert vaak, dus je moet je blijven inlezen. En het werk zelf, vond ik ook niet echt heel leuk. Ik was wel succesvol door mijn enthousiasme, wil om van dienst te zijn en had een grote rugzak vol parate kennis, maar ik had al vrij snel geen echt plezier in dit werk.

Hoe ga je daarmee om? Zeker als je alle studies daarop aan had laten sluiten, jarenlang ervaring had opgedaan en allemaal extra studies had gevolgd, maar het simpelweg geen leuk werk vind om te doen? Stap je zomaar over zo’n grote investering in tijd en energie heen? En veel moeilijker: Hoe stel je een vader teleur..?

Kortom, een echt verhaal.

De Linda

Omdat mij dat leuk leek om in een tijdschrift te staan met dat bijzondere verhaal, heb ik gereageerd.

Ik ben gebeld voor een interview, en ik kreeg de tekst netjes gemaild zodat ik eventuele onjuistheden kon herstellen.

Het afrijden naar Amsterdam voor de fotosessie is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar dat was best een belevenis, om te worden aangekleed door een professional en door een visagiste. Wat een gepluk aan je lijf zeg!! 😂

In deze Linda sta ik:

Linda tijdschrift mei 2023 artikel met foto over niet opvolgen in een familiebedrijf
Linda mei 2023 – 226

En dit is het artikel, die kun je als pdf downloaden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *