Hommel op lavendel

Hommel op lavendel – 2020 – vrij werk
Referentiefoto van Paul Fischer
30 x 40 cm canvas – Olieverf

Het verhaal van dit schilderij.

hommel-lavendel-kunst-homedecor

In 1987-1992 zat ik op de havo op het Florens Radewijns collega in Raalte. Ik had een mentor waar ik een goede band mee had. Vooral in mijn examen jaar had ik hem hard nodig omdat er omstandigheden thuis waren die ingrijpend waren. Mijn broertje bleek een ernstige ziekte te hebben en de dag dat we dat ontdekten had in net mijn eerste examen Nederlands gedaan. Ik kwam thuis ervan en er lag een briefje op tafel: we zijn met Jeroen naar het ziekenhuis, we zijn in Nijmegen. Bam, en in 1 klap stond ons leven helemaal op zijn kop in ons gezin.

Meneer Fischer heeft mij door de examens heen gesleept en zelfs een extra jaar gegund, waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben.

Eigenlijk zijn we elkaar uit het oog verloren, totdat hij mij volgde op Twitter toen ik hoefsmid was van Filipa Natural Balance Hoefsmederij. Dat was in 2007 denk ik. Hij gaf aan erg blij te zijn dat ik mijn hart volgde, ik vond dat een geweldig compliment!

Weer wat jaren verder kregen we weer connectie, maar nu via Instagram. Hij maakte deze fantastische referentiefoto. Mij lukte het niet om een bij of hommel zo mooi op de plaat te krijgen. Deze foto was haarscherp en had, naar mijn mening, een fantastische compositie. Ik durfde het amper te vragen, maar trok toch mijn stoute schoenen aan en vroeg of ik deze mocht proberen te schilderen.

Het mocht! En nadat het afgerond was, hebben we afgesproken om het uit te wisselen. Zo zagen we elkaar weer na bijna 30 jaar weer terug. Wat een feest is dat! Er zijn creatieve ideeën uitgewisseld, waar ook al achter de schermen gehoor aan is gegeven. Ik kan het nog niet delen, maar we zijn samen een project gestart. Ik hoop dat we die ook samen kunnen afronden en lanceren. Wordt vervolgd.

Ik ben zo dankbaar wat mijn werkjes toch allemaal voor mooie & bijzonder waardevolle verbindingen maken! 🤗