Kevin

  • ‘Kevin’ – 2021 – privé collectie
  • Olieverf op linnen canvas 60 x 80 cm
  • Referenties (meerdere) met toestemming gebruikt

Eén van mijn fijne en lieve klanten uit mijn hoefsmeden bestand contacteerde mij via LinkedIn om een schilderij te maken van één van de paarden die ik altijd heb mogen bekappen! 😃 Geweldig, dit paard ken ik uiteraard nog! Een grote kerel met idem persoonlijkheid, zo leuk om hem te mogen schilderen als verjaardagscadeau voor zijn vrouw Tanja.

De progressie hiervan (3,5 maanden) heb ik niet op social media kunnen delen, omdat het een verrassing was, het was een mooi proces waarin dit schilderij mocht ontstaan uit een stel foto’s uit de jongere jaren van deze grote heer.

Kevin is inmiddels op zeer respectable leeftijd, maar omdat het stel dit paard al 24 jaar heeft waren er geschikte foto’s van hem uit zijn glorietijd. Ik heb uiteindelijk meerdere referenties gebruikt en om een leuke gekke touch eraan te geven, heb ik zijn hoofd voor een houten lijst geschilderd, alsof hij uit een lijst kijkt zoals uit een staldeur.

Verdere aanpassingen en resultaten zijn uitvoerig met de opdrachtgever besproken.

Uiteraard vroeg ik Kevin middels een telepatisch gesprek toestemming om hem vast te leggen. Dit kreeg ik gelijk van Kevin, hij wist al dat we het idee hadden en het werd sowieso een leuk gesprek. Dit gesprek heb ik uitgewerkt en meegegeven met het certificaat.

Tijdens het brengen van het schilderij heb ik het gesprek aan Tanja laten lezen en het blijkt helemaal te kloppen. Ik had een paar vraagtekens erbij gezet omdat ik zelf sommige details niet kon thuisbrengen, maar alles bleek correct. 🤗 Een mooie bevestiging dat mijn contact er echt is. Dat blijf ik bijzonder vinden.

Ik heb ook Kevin geknuffeld. Och… Ik kreeg het gevoel dat hij mij herkende en hij kwam meteen naar me toe. De lieverd..! ❤️

Hier het resultaat van het schilderij:

kwpn-paard-schilderij-paardenschilderij-kunst-aan-de-uur-muur-kevein-ruin-overleden-lief-paard

Tanja was ontroerd en heel erg blij met dit cadeau van haar man, zo leuk en bijzonder om mee te maken wat mijn werk kan doen..! 🤗✨

Echt he….ik ben hier zooo blij mee! De tranen blijven hier lopen. Dit schilderij is zo mooi, geeft mijn kanjer zo goed weer❤ en nu net in de week dat ik dacht dat ik hem kwijt raakte omdat hij zo slecht was.Maar dan vandaag…mijn allessie is weer helemaal het mannetje, hij wist gewoon dat jij zou komen🥰Dit is het mooiste cadeau wat ik maar kon krijgen, ik ben enorm dankbaar en gelukkig…..😍😍😍En zoooo super om jou weer te zien!!!Geweldig mooie dag vandaag….🥰🥰🥰

het is zoooo super, ik ben nog steeds zwaar onder de indruk!Kevin wist gewoon dat je kwam…. Jij was de eerste waar hij direkt alle vertrouwen in had, gevoelsmatig hebben jij en hij altijd op 1 lijn gezeten. Heerlijk om jullie weer bij elkaar te zien, nog steeds een enorm brok in mijn keel….🥰

Zucht.. Haar blije reacties zijn te vinden op mijn Jills Art Facebook pagina en mijn persoonlijke Facebook.

En een prachtige aanbeveling van Hans, haar man en de opdrachtgever op mijn LinkedIn:

Jill heeft een werkelijk prachtig schilderij van ons paard Kevin gemaakt. Met veel zorg en oog voor detail heeft zij zijn karakter prachtig laten uitkomen. Gedurende het traject heeft zij mij goed op de hoogte gehouden van de voortgang en in goed overleg is uiteindelijk het schilderij tot stand gekomen. Mijn partner was diep ontroerd door de sprekende afbeelding. Niet alleen is Jill een heel prettig persoon in de omgang en om mee samen te werken, ook heeft zij goed oog voor de wensen van haar klanten.

De eerste reactie van Tanja: 🤗❤️✨

Vandaag was een heftig mooie dag….
Ik zal proberen mijn dag van vandaag te beschrijven, ik ben nog steeds helemaal onder de indruk…….lang verhaal dus bereid je voor op wat leeswerk.

Gisteren jarig geweest, ik vier het verder niet want corona, ja leuk de versoepelingen maar ik blijf voorzichtig, iets met een falend immuunsysteem enzo…..maar mijn hartsdinnie die ik door o.a. corona al ruim 2 jaar niet gezien had kwam vandaag heerlijk met haar lieve man barbecuen en dat was voor mij al een cadeau op zich🤗

Vanmorgen kreeg ik een mail van LinkedIn, ik heb daar een profiel, doe er eigenlijk niets mee maar ging daar dan toch maar even kijken. Tijdens het scrollen daar kom ik iets tegen wat mijn wh had gedeeld, ene Jill met een super mooi schilderij van een sneeuwluipaard….wauw! Echt mooi!
Mijn interesse was meteen gewekt dus ik open haar profiel en had meteen een wtf momentje….hehhh Jill??? Die ken ik toch??
Ja Echt! Dat is Jill onze vorige hoefsmid, waar Kevin ( en Mister Freddy, maar eigenlijk allemaal hoor) zo een geweldige klik mee had, zo geweldig hoe zij met onze 4 voeters om ging, dat vinden we nooit meer!
En inderdaad, het was Jill van de Wetering onze ex hoefsmid, en ontzettend mooi mens🤗🥰 en nu….nu schildert ze….en écht mooi ook!

Groot was mijn verbijstering ook toen er vanmiddag een auto bij ons het erf op draaide op het moment dat ik mijn dinnie verwachtte en daar stond Jill ineens voor mijn neus…. heh? Ik had haar net vanmorgen toevallig daar waar ik eigenlijk nooit kom op LinkedIn dus, voorbij zien komen en nu staat ze hier ineens? Hoe dan????
Toen begon mij pas iets te dagen….wh heeft mij maanden geleden al om goede foto’s van Kevin gevraagd en ineens kreeg ik het vermoeden waarom dat was….

Het is mooi…..zo ontzettend mooi….😪😪😪(dat zijn echt tranen van geluk hoor)
En juist nu, na de ernstig zware dagen dat ik dacht dat dit nu echt het eind station voor Kevin zou zijn, want afgelopen week ging het zo slecht met hem dat ik meerdere keren afscheid van hem heb genomen…..maar hij is er nog en het lijkt allemaal weer super goed met hem te gaan.
En daar staat dan ineens Jill met het mooiste cadeau wat ik ooit heb gehad….wh weet heel goed mijn gevoelige snaar te raken…..
Echt het mooiste cadeau wat ik mij maar kon wensen…..mijn ouwe gek, vereeuwigd op canvas door Jill, zooo mooi, hij lijkt er uit te springen. Ik ben zwaar onder de indruk…the horse Who knows and saw it all…. Kevin is van zijn geweldige 29 jaar op deze aardkloot al ruim 24 jaar bij ons…ook Kevin is vanuit een uitzichtloze situatie bij ons gekomen. Het heeft zo moeten zijn want ruim 24 jaar later is hij, heel hoog bejaard, nog steeds bij ons.
Pffff wat heb ik veel gedeeld met dat dier, alles maar dan ook alles kon bij hem kwijt en dat heb ik dan ook bij hem achter gelaten en hij vond het allemaal goed.
Nu is hij hoogbejaard maar nog steeds de grote statige man die hij altijd is geweest al is hij nu wel vel over been maar hij is er nog en zoals het nu lijkt blijft hij voorlopig nog wel even…
Kevin op canvas door Jill’s Art
Het is zo ontzettend mooi….ik heb geen woorden om dit gevoel te beschrijven….
Jill, bedankt🥰 bedankt voor dit geweldig mooie schilderij van Kevin maar ook bedankt dat je er voor hem was, blij dat jij toen in ons leven bent gekomen 🥰🥰🥰