Stroumpie

Stroumpie – 2020 – privé
Referentiefoto en hond van Anja
Canvas A4 Olieverf

Het idee bestond al om iets voor Anja te maken. Anja is mijn ‘schoonmoeder’ geweest, 6 jaar lang. Maar dat zeker niet alleen, ze is een lieve vriendin. Van mij en van mijn, inmiddels overleden, moeder.

Ze is een ontzettend fijn & leuk mens. Ik heb altijd van haar gehouden en dat is altijd gebleven, ook al zagen we elkaar amper.

Ik zag prachtige foto’s van hun hond Stroumpie op Facebook. Ik heb de hond helaas nooit ontmoet, maar was wel al op afstand verliefd.

Ik weet hoe dol ze zijn op hun hond. Heel verdrietig, deze hond overleed eind augustus 2020. Dit verdriet voelde ik en toen besloot ik de hond als cadeau voor hen en als troost te schilderen.

Hond-portret-dierenportret-huisdier-overleden-olieverf

Ik heb contact gemaakt met Stroumpie om toestemming te vragen haar vast te leggen. Ze was enthousiast om mij te ‘ontmoeten’. Ik wist niets van haar, ook niet of ze een meisje of reutje was, maar de energie was sterk vrouwelijk. (bleek dat ze inderdaad een teefje was) Ons contact was warm, fijn en lief. Ze vond het een geweldig idee om de eigenaars blij te maken.

Ik vond dat ik les nodig had, dus deze mezelf opgelegde opdracht nam ik mee naar schilderles.

Het brengen was een heel bijzonder moment. Mijn ex-vriend en ik hadden een plan bekokstoofd om het haar te geven. Hij moest het geheim houden, wat lastig was.. Anja wist nergens van, maar ze ‘wist’ ergens toch dat ze een tekening/werkje zou krijgen. Daarom denk ik dat mijn band letterlijk ook voelbaar is aan de andere kant. 😉 Ze was er zichtbaar blij mee. ❤️ Het was een heel geslaagd cadeau!!