Toetie

Toetie – 2021 – privé cadeau gedaan
Olieverf op 100% linnen canvas
Referentiefoto van Jaime Rietman
30×40 cm privé collectie van mijn zus en zwager

Maak kennis met ‘Toetie’, de Ragdoll kat van mijn lieve zus en zwager.

Heel wit & fluffy.
Ik had een gesprek met haar op zielsniveau, zoals ik anders ook doe om een ​​dier om toestemming te vragen.

ragdoll-kat-poes-cat-toetie-leuke-kat-kaje-wit-pluizig-lief-contemporaryart-art-realistisch-schilderen

Ingelijst met door mij geverfde baklijst en verstelbaar ijzerdraad

Dit was een ongewoon lang gesprek over haar gedrag, ze was erg onrustig en gestrest van de strijd (in haar beleving) om aandacht. Mijn zus en zwager hebben nog een kat, een Main Coon.
Daarnaast bleek dat het grootbrengen met de fles vandaag de dag nog een nadelige invloed op haar vertrouwen heeft/had, ze heeft belangrijke dingen voor het kat-zijn niet van nature meegekregen.

Hij hangt naast de entree van de behandelkamer

Als ik bij hen kwam, belaagde Toetie mij ook vrij opdringerig en ze liet je niet met rust van moment van binnenkomst tot ik weer de deur uit ging. Nu is dat op zich heel gezellig, maar een stukje vrijwilligheid in de mate van aandacht geven is ook fijn voor bezoek, vinden wij.

Ik bood mijn zus een aantal oplossingen aan om Toetie hierbij te helpen. En Jaime heeft het een en ander geprobeerd. Toeties houding verbeterde aanzienlijk en sommige speeltjes helpen haar nog steeds om stress te verlichten. Dit speeltje moet wekelijks worden vervangen omdat er zoveel mee wordt gespeeld! Toetie is een relaxte en vrolijke kat geworden. 🙂

Grappig hoe zoiets ontspringt uit een simpele vraag of ik haar mag vastleggen. Wat overigens mocht. 😉

Ook was dit schilderij een erg goede mogelijkheid om te oefenen, met mijn Rosemary & Co’s Sword Liners en Liquin fine detail medium. Ik begin echt van de penselen te houden en leer van veel verschillende olieverf te gebruiken. Ik heb 4 verschillende witte olieverf tubes gebruikt.

Referentiefoto van mijn zus