Traudur, een foto en een grappig verhaaltje

Olieverfschilderij IJslands paard
Olieverfschilderij van Traudur 50x60cm op linnen

In dit olieverfschilderij schilderde ik mijn leuke, lieve en aardse IJslandse vriendje, Traudur fra Wetsinghe, die ik stiekem nog elke dag een beetje mis. Hoewel ik merk & weet dat hij nog regelmatig bij me is, moest ik echt deze mooie serene foto van hem schilderen 🤗 gemaakt door @ellensassen

We hadden een diepe hartsconnectie vanaf de eerste dag in 1996. Hij woonde op een plek waar hij nooit zou worden verkocht, omdat hij door de fokker aan de eigenaar gegund was, om de voormalige eigenaar te helpen helen van het verlies van de moeder van Traudur, Fluga.

Nadat de vorige eigenaren onze intense band hadden opgemerkt, boden ze me de optie aan om hem te kopen. Ik was compleet verrast en kocht hem meteen. Natuurlijk…! 😀❤️🙏🏼

Ons leven samen was niet alleen sereniteit, hij was een beetje ondeugend en vooral, zo ontzettend leuk! Hij was met kindjes op zijn rug ontzettend voorzichtig, dat vertederde mij erg, want bij mij was hij vaak een ‘draakje’. Misschien kon hij voelen dat ik dat leuk vind. Wie zal t zeggen.

Hoe verdrietig ik ook was, hij maakte me altijd aan het lachen! Ik herinner me dat ik het destijds uitmaakte met mijn vriend, en ik was ontzettend verdrietig. Hij zag dat ik de stal binnenkwam, galoppeerde als een ‘idioot’ paard zijn inloopstal binnen en strompelde met zijn voorbenen vol in zijn waterteil, terwijl hij me guitig aankeek. Och, hij maakte me aan het lachen dwars door mijn tranen heen. 🥰

Wat dit schilderij betreft, heb ik eerst Ellen om toestemming gevraagd om haar foto als referentie te gebruiken. Die kreeg ik. ✨🙏🏼Ik heb eerst wat studies gedaan, zoals ik altijd doe. Dit schilderen was ook een super leuke cursus van @JillSoukup. Ook haar mening staat erbij.

critique by Jill Soukup, kritiek van Jill Soukup, les via online class.
Kritiek van Jill Soukup (docente) uitgewerkt

Dit is de laatste foto, professioneel gefotografeerd door Alexander van @studiobonheurlumiere Ik ben superblij met dit resultaat!!

Ik heb geprobeerd te fotograferen, maar is het zo moeilijk om dat te doen met olieverfschilderijen.

En tekeningen trouwens ook.

Vind je het leuk hoe het is geworden?

2 reacties

  1. I’m reаlly inspired along with youг writing ɑbilities as neatly as with the
    structure on your weblog. Is that this a paid theme or did you modify it your self?
    Anyway ҝeep up the nice һіgh quality writing,
    it’s uncommon to ѕee a great ѡeblog ⅼіke this one these days..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *