Wanneer is het tijd om mijn dier te laten inslapen..?

Omdat ik regelmatig wordt aangesproken door huisdieren eigenaars, besloot ik dit stukje te schrijven. Wat ik merk, is dat mensen worstelen met de grote gewetensvraag voor zichzelf: wanneer is het tijd?

Ze vragen het aan mij, omdat ik (telepathisch) met dieren communiceer. Dat klopt, ik kan het de dieren zeker vragen. En als mensen denken dat ze dat niet kunnen, of niet geloven in spiritualiteit/intuïtie, komen ze met hun vragen bij mij.

Maar vergeet niet, jij kent jouw dier het aller, allerbeste!! En veel mensen beseffen niet, dat ze meer weten dan ze denken. Ook als je er niet mee bezig bent, is jouw intuïtie sterker dan je denkt.

Slechts 2% van onze dieren zullen uit zichzelf sterven, zeggen de statistieken. Dat betekent dat in 98% van de gevallen, de eigenaar van het dier de beslissing moet nemen om het dier te laten inslapen of (nog) niet. Persoonlijk denk ik dat dat te maken heeft met de grote wederzijdse liefde. De harten zijn simpelweg te sterk.

En dat is geen leuke beslissing, en voor de meeste mensen niet makkelijk. Ook voor mij niet natuurlijk, maar wat veel mensen erg onderschatten, is hun eigen weten.

Jij hebt jouw dier, meestal al, jaren. Je kent de vrolijkheid, het verdriet, de pijntjes. Je ziet hun ogen elke dag. Omdat dieren niet kunnen praten, zullen ze jou moeten bewegen om eten, buitenlucht, een aai te krijgen, zonder er letterlijk om te vragen. En dat lukt ze!

Ze doen dat namelijk op een andere manier. Ze kijken je aan, laten een piepje horen, een blaf, of een poot, of misschien wel iets anders.

Met andere woorden, jij weet inmiddels exact wat ze bedoelen!

En alle communicatie, ja, ook met mensen, is 80% non-verbaal. Dus een houding, intonatie, blik, zegt veel meer dan woorden doen.

En je kent jezelf, je kent jouw dier.

Geloof mij, dat je het moment dat jouw dier graag wil gaan, wéét je. Feilloos. Zonder twijfel. Als een donderslag, van de een op de andere dag.

Omdat er gelukkig erg veel van onze huisdieren wordt gehouden, zijn de hartjes vaak erg sterk. Maar als het lijf en de geest niet meer willen, hebben ze een handje nodig. En die smekende blik, die zie jij. Jij weet het. Vandaag is de dag.

Ik heb hier inmiddels veel ervaring mee, en de feedback die ik terug mag ontvangen is eigenlijk altijd: je had gelijk, ik wist het. Geen twijfel mogelijk…!

Gelukkig komen dierenartsen met liefde langs en gaan ze er meestal ook liefdevol & respectvol mee om.

Jij voelt en weet veel meer dan je denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *